Årets första käringadopp

Äntligen sommarvärme. Fram med prickig baddräkt, vattenflaska och handduk. Iväg till stranden i Skummeslöv. Den gillar jag. Men promenera gick inte. Förbaskade menisk.
Det fick bli bada. Årets första dopp. Men inte hela jag, å nej. Det fick bli ett sånt där käringadopp.
Så här går det till:
Man går ut en bit i vattnet. Långsamt för att riktigt känna sig för. Varmt? Kallt? Du måste veta för att vara förberedd.
Efter moget övervägande kan du böja dig ner. Skvätt lite vatten på armarna, försiktigt. Nu ska huden knottra sig. Celluliterna minskar rejält i blotta förskräckelsen. Men ge inte upp för det! Skvätt lite mer, både armar och lår. Gå ut en bit till. Långsamt. Nu kan du skvätta lite vatten mellan brösten och lite mer på armarna. Avsluta med att klappa dig själv på kinderna. Våta händer så klart. Stå sen rakt upp, med armarna i midjan. Beundra utsikten, sommaren, havet och din egen prestation.
Återvänd in mot land. Vill du så skvätt lite till, om du känner för det.
Ett sådant dopp har jag tagit idag.
Snart är det dags för ett riktigt dopp, så klart. Med hela huvudet ner under vattnet. Kisa upp mot solen och bara njut!

13260261_10204651582489008_6651081079139758790_n

Kom förresten på att om jag strosar barfota längs stranden så är menisken snäll. På nästan folktom strand gick det bra att traska på, småsjungande för mig själv också. Sol, vågskvalp och lite melodier som finns i huvudet. Till exempel ”Det spelades bättre boll” med Torsson, ”En vintersaga” med Monica Törnell och ”Det gåtfulla folket” med Olle Adolphson.
Livet är bra gott ibland!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *