Triss i lidande

Långfredag. Äntligen är det dags. Sitter med min traditionella Trisslott som inhandlas varje år just den här dagen. Långfredag är en sorgedag, så varför inte lida lite ekonomiskt? Tänker jag bittert, men hoppas ändå på lite tur. Så här gick det:
100 000
Vore underbart. Semesterresa. Sol, värme. Och en slant över till ny bil. Yes! Två till så…
30 med TV
Oj, kanske får åka till Stockholm och skrapa i tv! Det kan ju göra mig jätterik. Dags att planera för ett nytt liv. Falukorv och vitkål, släng er i väggen, här ska det levas på en helt annan nivå.
100 000
Spänningen stiger, blir nästan kallsvettig. Här är något stort på gång. En till så. Kanske ska kolla in lite resmål direkt. Förbereda mig liksom. Palmer, jag vill ha palmer. Och paraplydrinkar. Och sol.
1 000
Se där. Påskmiddagen kan bli något extra i år. Fast jag missar palmerna. Kanske kan köpa en palm, en sån där liten en som vissnar när jag misskött den i en månad ungefär.
Bättre än inget.
150
Skrapa vidare. Ny lott i så fall. Man får vara glad för det lilla. Kanske borde skrapa med ett teskedsskaft istället för pekfingret. Går och hämtar tesked.
60
Ett bakslag. Jäkla tesked. Den betyder nog otur. Åter till pekfingret. Vem vet det kan vara magiskt.
10 000
Jag visste det! Bättre ordning om jag skrapar med pekfingret. 10 000 räcker ju ett tag, eller hur? Kan ta en weekendresa till Köpenhamn. Gå på Ströget och shoppa.
60
Jamensåatt…
1 000
Påskmiddag var det ja. Få se, kan börja skriva inköpslista. Glöm inte palmen. Om jag köper såna där små paraplyer och lite juice kan jag ha paraplydrinkssemester på låtsas. Med palmen på bordet kan det funka.
1 000 000
Nu snackar vi magiskt pekfinger. Nu kan jag pensionera mig på någon exotisk ö med palmer och paraplydrinkar. Åka till New York om jag får lappsjuka. Vad är väl Köpenhamn mot en runda på Manhattan?  Måste förresten ha en egen pool. Gärna med rutschkana, bara för att det är kul. Bilen, måste byta ut bilen. Skaffa en travhäst, skaffa en jättehäftig cykel…. Äsch det kanske inte räcker till allt, måste prioritera. Men nu är jag på gång.
500
Undrar om de har såna där palmer på Coops blomsteravdelning? Ska köpa lite fler ägg också och baka muffins.
500
Påskskinkan puttrar på spisen.Tur att alla räkningar är betalda.Hur kunde jag någonsin få för mig att man kan bli miljonär en långfredag? En dag som är skapad för lidande?
Nynnar på Nationalteaterns ”Livet är en fest”:
Men nästa långfredag ja då försöker vi igen!
Extrachansen: 10 000
Håna mig bara, plåga mig bara! Vad ska jag med den till, det hjälper ju inte.

PS Jag har köpt Trisslott varje långfredag i över 20 år. Mitt bästa resultat är en ny lott, tror det var 2004.
Plötsligt händer det. Not.
Glad Påsk!

4 reaktion på “Triss i lidande

  1. Så roligt att du skriver igen!

    Jag väntar också på högvinsten men tror kanske möjligtvis att chansen ökar något om jag börjar med att köpa en lott. Eller vad tror du?

    Önskar dig en fortsatt skön helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *