Maten gör kilona, motionen grammen

10522095_10201451226922119_6822481722442811900_n

De här fina figurerna stod på vårt frukostbord när vi bodde på hotell i Åtvidaberg i somras.

Det är baske mig inte lätt att träna upp sig om man är rund som en boll. Okej, lite överdrift, men ändå.
Senaste tiden har kilona börjat försvinna, men man kan faktiskt inte träna sig smalare. Maten gör kilona, motionen gör grammen, som någon klok sa.
Och jag har viktväktat, viktklubbat, matdagbokat, nutrilettat, tjurat, gett upp och… äsch, vi glömmer det. Man sitter där med sina äckliga fiberhavregryn och lättmjölk. Inte blir det bättre på lunchen när det är dags för tonfisk och läskig sås på lättmjölk och vatten… Vareviga gång har jag blivit vrålhungrig och sur.
Dessutom envisas lättrecepten med att använda margarin och det är en jäkla förolämpning mot smaklökarna. Riktigt ruggigt.
Så nu har jag bestämt mig för att det får bli lchf och bli som det blir. Jag har aldrig gillat vare sig pasta eller mackor. Potatis och ris är strunt samma. Så nästan lchf har det varit i ett par år. Men inte riktigt.
Nu har det varit lågkolhydrat för hela slanten ett tag. De två första dagarna var lite segare, men sen blev det fart! Pigg, mätt och nöjd. Och vågen har inte varit så snäll på länge.
Jag har blivit riktigt matglad.
Det handlar inte om att stoppa i sig kopiösa mängder fett, snarare att återgå till normalt ätande. Jag tycker ärligt att konstgjorda grejer som lightprodukter är en konstig idé. Oftast med socker i. Som dessutom smakar plast.

10247350_10201384873463324_1723707110832345928_n

God och hemlagad bearnaise.

Numera blir det massor av goda grönsaker, det går att variera i det oändliga.
Jag får dessutom användning för min stora matlagningstalang här i livet: Att vispa ihop en äkta bearnaise. Det är faktiskt väldigt enkelt. Och gott blir det också. Till det mesta.
Numera vispar jag ihop det utan att kolla recept. Annars verkar det här helt okej:
http://receptfavoriter.se/recept/bearnaisesas-bearnaisesas.html
Hollandaise är också väldigt enkelt.
http://alltommat.se/recept/hollandaisesas/
Knepet? Vispa, vispa, vispa. Och håll nere värmen.

4 reaktion på “Maten gör kilona, motionen grammen

  1. kör också kolhydratsfattigt. Trycker inte i mig fett men räds det inte och mår himla mycket bättre utan bröd, pasta och ris! Och håller med, bara träning gör kanske att kilona ser snyggare ut men ska man gå ner måste man beakta både mat och motion!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *