Man kan ju alltid ta bussen…

Handen på hjärtat, har du fuskat någon gång?
Jag har det, i Monopol bland annat. Och mina barn fuskade också i Monopol och tyckte det var väldigt konstigt att jag inte märkte något.
Idrottare fuskar också, och nu struntar jag i alla stollar som dopar sig. Sånt är bara sorgligt.
Det finns fuskare som är roliga att läsa om. Till exempel maratonlöparen Rob Sloan 2011. Han hade några kilometer kvar på maratonloppet i England. Men trött, som han antagligen var, så bestämde han sig för att ta bussen istället för att springa. En bit före mål hoppade han av bussen och anslöt sig till de andra löparna. Karln kom trea, men fuskat avslöjades. Till sist var han tvungen att erkänna. Allt enligt bland annat en artikel i Aftonbladet.

Den 21 april 1980 vann Rosie Ruiz damklassen i Boston maraton. Eller?
Hennes seger ansågs som en bragd. Hur sjutton hade det gått till? Ruiz hade noll koll på det där med träning och maraton.
Året innan hade hon sprungit New York maraton, eller nej, inte hela vägen. Hon skulle bryta loppet, men det bar sig inte bättre än att hon registrerades bland de andra löparna när hon sneddade över till målområdet.
Har läst på en del sajter att hon faktiskt tog tunnelbanan i New York. Att hon alltså fuskade medvetet redan då.
Hennes tid var så bra att hon kvalificerade sig för Boston Maraton.
Väl i Boston ville hon inte göra arbetskamraterna besvikna. Så hon hoppade på en spårvagn och gav sig in i loppet en bra bit längre fram. Men det hon inte visste var att hennes fusk ledde till att hon tog ledningen och vann loppet.
Först åtta dagar senare blev hon avslöjad. Hur det gick till? Jo, hon fanns inte registrerad vid kontrollstationerna… Dessutom hade hon blivit sedd när hon anslöt till loppet igen, direkt från publiken vid sidan av banan. Och hon blev också sedd när hon valde att ta sig fram med hjälp av kollektivtrafiken istället för sina egna ben.
Hon blev en kändis på kuppen och googlar man hennes namn ger det 602 000 träffar.
Jag har läst om henne bland annat på Wikipedia.
Hon finns på Youtube också:
https://www.youtube.com/watch?v=GTddpIIOAQg

För egen del har jag inte fuskat. Det blev boxaerobics i går och en himla massa promenerande. I dag är det fredag och vilodag.

 

 

 

En reaktion på “Man kan ju alltid ta bussen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *